Placenta Capsuleren Utrecht

De natuur op haar best

Woon je in de regio Utrecht en wil je ook graag je placenta laten capsuleren? In de placenta schuilt een rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen: meer energie na de bevalling, een sneller herstel, betere melkproductie. Als placentaspecialist kan ik je eigen placenta onder meer aanbieden in pilcapsules, zalf en een vloeibaar extract.

Ontdek de voordelen
Placenta capsuleren - Wendy van der Zijden

Wendy van der Zijden

Placenta specialist

Voordelen placenta capsuleren

Deze voordelen worden door veel vrouwen benoemd.

Tarieven placenta capsuleren

Gecapsuleerde placenta, rauw of gestoomd. Afdruk van de placenta, de navelstreng als keepsake gedroogd.
€249-
Gecapsuleerde placenta, rauw of gestoomd. Afdruk van de placenta, de navelstreng als keepsake gedroogd. Tinctuur van rauwe of gedroogde placenta.
€279,-
Gecapsuleerde placenta, rauw of gestoomd. Afdruk van de placenta, de navelstreng als keepsake gedroogd. Tinctuur van rauwe of gedroogde placenta en balsem infused met gedroogde placenta.
€309,-

Haal service prijs vanaf, zie tarievenkaart (PDF)

€79,-
De placenta print en cord keepsake krijg je gratis bij het laten capsuleren van je placenta. Alle bedragen zijn incl. (21%).

Meer informatie

Wat zijn de stappen?
Je kan mij het best bellen of e-mailen in je zwangerschap, zodat ik je de nodige informatie kan doorsturen. Zorg ervoor dat je vroedvrouw op de hoogte is van je wensen zodat zij kan helpen zorg te dragen voor de placenta na de geboorte. Neem het ook op in je geboorteplan dat je de placenta mee naar huis wilt nemen en wilt laten capsuleren. Zodra de betaling in orde is en het contract akkoord zullen we een afspraak inplannen om elkaar te ontmoeten en de nodige details door te gaan. Als je thuis bevalt, in een bevalcentrum of ziekenhuis in Putten, Ermelo of Harderwijk dan kan ik naar je toe komen om de placenta op te halen. Wanneer je mijn client bent en ik ben als doula bij de geboorte zal ik de placenta natuurlijk gewoon zelf mee naar huis nemen.
Hoe wordt de placenta vervoerd?
Je kan er zelf voor kiezen om de placenta bij mij af te leveren, of ik kom hem ophalen. Voor het ophalen van de placenta reken ik vanaf €79,-. Bekijk de tarieven voor de ophaalservice.
Wanneer zijn de capsules klaar?
Ik doe mijn best binnen 24-48 uur de placenta bij je terug te hebben, zodat je er snel optimaal gebruik van kan maken. Als de placenta bevroren bij mij komt, dan duurt het zeker een dag langer om te ontdooien.
Hoe moet de placenta bewaard worden?
Binnen 4 uur in de koelkast. Dit is in ieder geval erg belangrijk te onthouden. Ik raad je aan om de placenta zo lang mogelijk aan jullie kindje verbonden te laten.
Wat is een placenta tinctuur?
Los van de voordelen die je via de capsules kan ervaren is dit een geweldige manier om nog langer de positieve effecten van de placenta te kunnen benutten. Het is gemakkelijk te maken en je kan er veel plezier van hebben. Ik zal een stukje rauwe placenta nemen voordat ik de rest van de placenta bereid. Dit stukje trekt in een hoge alcohol vorm voor 6 weken om te vormen tot tinctuur. Na deze periode van min. 6 weken zal ik de overige placenta eruit zeven om tot een heldere ‘moeder’ tinctuur te komen. De tinctuur kan door de moeder gebruikt worden in tijden van transitie, ziekt, stress, PMS, depressie, immuunsysteem booster en om je systeem te verwarmen in koude seizoenen. Als je het goed bewaart kan de tinctuur zelf mee gaan tot je menopauze!
Wat is een placenta smoothie?
Er is ook de mogelijkheid om een smoothie te maken van de placenta. Ik zal gebruik maken van biologisch fruit en kokoswater om er een smoothie van te maken. Door het blenden en de smaken van de verschillende soorten fruit zal je niks proeven van de placenta. Het ligt er een beetje aan waar je kindje geboren zal worden, of ik erbij ben als je doula of het handig is daar te maken of bij mij thuis. Wat zijn de voordelen?
  • Moeders die een smoothie hebben genomen melden dat de melk begint te stromen op dag 2 ipv dag 3-4 postpartum
  • Helpt postpartum bloeden te stoppen en triggert het lijf om intern wonden te helen.
  • Vermindering van bloedverlies
  • Geeft het lichaam een directe gift vol essentiele vitamines en voedingsstoffen
  • Voorziet het lijf van een boost met hormonen wat het helingsproces zal starten
  • Geeft de moeder een direct gevoel van balans en kracht
  • Verzacht de hormonale overgang naar de kraamperiode
Zie ook de Veelgestelde vragen!

Volg Wendy on Instagram

Placenta Capsuleren Utrecht capsules tinctuur
Utrecht Placenta Tree of Life
Placenta Specialist Utrecht Wendy van der Zijden
Placenta Utrecht Levensboom
Placenta Capsules Utrecht
Placenta Utrecht Zwangerschap Moeder