Placenta Capsuleren

Een moeders placenta is precies geformuleerd om haar de meest optimale voordelen te kunnen bieden. Geen ander stuk dierlijk vlees komt in de buurt om je zoveel te helpen als jouw eigen placenta.

Quote

”Het is het enige vlees dat we kunnen verkrijgen door het geven van leven, in plaats van door te doden. Waarom wordt het eten van de placenta door velen dan beschouwd als walgelijk?”

Robin Lim‘The Placenta – The Forgotten Chakra’

Waarom de placenta laten capsuleren?

De placenta heeft je kindje zijn of haar leven voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig had om te kunnen groeien. Na de geboorte is het van essentieel belang dat je kindje voor een langere periode aan de placenta verbonden blijft. Wanneer die scheiding heeft plaatsgevonden kan de placenta nog steeds van hele grote waarde zijn, voor jou!

Bijna alle zoogdieren eten hun placenta na de geboorte van hun jong. Dieren zijn niet op de hoogte van de biochemische voordelen, maar instinctief eten ze de placenta direct na de geboorte.

In veel culturen is het heel gebruikelijk om de placenta niet verloren te laten gaan na de geboorte. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt al honderden jaren gebruik gemaakt van de placenta, langer dan de moderne geneeskunde bestaat.

Wat zijn de voordelen van placenta capsuleren?

Deze voordelen zijn door velen vrouwen benoemd die hun placenta hebben laten capsuleren:

Verminderde kans of voorkomen van een postpartum depressie of de ‘baby blues’

Aanvullen van het ijzergehalte na bloedverlies tijdens de geboorte en voorkomt bloedarmoede na de bevalling

Geeft een consistente stroom van oxytocine lang na de geboorte euforie eindigt

Meer melkproductie

Stabiliseren van de constant veranderende hormoonbalans na de geboorte

Het bijvullen van je B-vitamines en energie dat gebruikt is tijdens het geboorteproces

Bied een natuurlijke pijnstilling na het geboorteproces

Hogere effectiviteit van moeder-kind hechting

Vermindering van postpartum bloedingen

Het is echter geen garantie dat deze voordelen voor elke vrouw gelden.

Is het wat voor jou?

De ene vrouw heeft er direct een goed gevoel bij en daar klopt het ook helemaal voor, de ander moet er nog even aan wennen en meer over lezen en voor een andere vrouw is het helemaal niet weggelegd. Alles is goed en ik denk dat je vooral naar je eerste gevoel moet luisteren. Veel vrouwen die het vies vinden om de placenta te eten zou ik wel willen uitnodigen te achterhalen waar dat vandaan komt.

Geeft placenta capsuleren bijwerkingen?

Sommige vrouwen krijgen van het innemen van hun placenta een opgejaagd gevoel. Ik zou je daarom ook altijd te willen kijken naar de methode die gebruikt wordt, de rauwe variant lijkt deze bijwerking vaker te hebben. Ook wordt er soms melding gemaakt van hoofdpijn.